Animeajánló Hikaritól: "Jónak tűnik, felírtam"

Sziasztok!
Mivel Ash nagy animés, így mostanában sok alkotást ajánlott a figyelmembe. A legtöbbre azt mondtam, hogy jónak tűnik, felírtam, de vagy elfelejtem, vagy nem találom.
Szóval inkább írok itt egy összegzést magamnak, hogy legyen egy helyen.
Érkezzen 5 olyan anime, amit ajánlottak/találtam, jónak tűnik, és valamikor biztosan megnézem.


A Violet Evergarden az első ilyen áldozatom. Az anime még fut, de Ash teljesen el van ájulva tőle.
És szó mi szó, a rajzolás valami elképesztő, és a történet se lehet rossz: egy android lány, Violet igyekszik megérteni/megtanulni hogyan is kell szeretni. Egyáltalán, hogy mi az a szeretet.
Műfaja közt a drámát és a steampunko
t is írja az AA, és mivel nekem az utóbbi mostanában nagyon bejön, biztos, hogy amint kijött az összes rész, megnézem.
Az első rész ITT nézhető.


Szintén Ashley ajánlotta a Sengoku Night Blood című animét, és ez, pont úgy, mint az előző, gyönyörű rajzolású. Oké, tény és való, hogy a játék szintjétől messze elmarad, de na.
Történetünk főhőse egy alternatív világba kerül, ahol vámpírok meg vérfarkasok hadakoznak egymással, és akik egy hercegnőt keresnek. De ameddig nem találják meg, beérik a hősnőnkkel is.
Romantikus és fantasy is szerepel a címkék között, a vámpír és a farkesember mellett, szóval előbb-utóbb tuti megnézem, bár nem érdekel annyira, mint a Violet.
Az első rész ITT nézhető.

A Tales of Vesparia: The first Strike animére teljesen véletlenül bukkantam, de amikor láttam, hogy csak egy részes, eldöntöttem, hogy egyszer mindenképp megnézem.
Yuri Lowell, fővárosban lakik, annak is az alsó városnegyedében. Egyik reggel zavargásra lesz figyelmes, ezért lemegy a főtérre hű társával, Repedevel. A zavargások oka az ivóvizet szolgáltató blasztia eltűnése. Yuri eldönti, hogy felkutatja a tolvajt a nemesek lakóterületén és felkeresi barátját, Flynnt, hogy tegyen valamit az ügy érdekében, de lecsukják birtokháborításért. A börtönből megszökve egy királyi sarjjal, Estellevel találkozik, aki azt állítja, meg kell találnia Flynnt. Yurinak nincs sok választása, elindul a nagyvilágba újdonsült társával barátja felkutatásáért.
Jó kis fantasy shoujo, bár 2009-es, azért nem tűnik rossznak a képi világa. Száztíz perces animéről beszélünk egyébként ami ITT megnézhető.


Vannak animék, amiket réges régen elkezdtem, de nem igazán kötöttek le. Ilyen Strike the blood is, bár rossz időben, rosszkor kezdtem.
Pedig az alapsztori nem rossz: Akatsuki Kojou egy átlagos gimnazistának tűnhet, de ő birtokolja a legerősebb vámpír erejét. Igen ám, csak van egy kis probléma: nem képes irányítani, Megbízottjai nem hallgatnak rá, mivel még "szűz" vámpír (tehát még nem ivott embervért). A probléma forrása az, hogy ami előhozza a vámpírerejét, nem más, mint az izgalom.
Jó kis vámpíros anime, néhány kósza ecchi elemmel, (bár lehet rosszul emlékszem). Mindenesetre, ha valakinek megjött hozzá a kedve ha majd újrakezdem, az első rész ITT nézhető.


Mikor elkezdtek kijönni a részek, én is elkezdtem nézni a Kozu no honkai című animét. Csak aztán nem fogott meg annyira, hogy tűkön ülve várjam a részeket belőle, úgyhogy félbemaradt.
A 17 éves Awaya Mugi és Yasuraoka Hanabi ránézésre egy ideális középiskolás pár, hiszen mindketten népszerűek és nagyszerűen kiegészítik egymást. Azt azonban a kívülállók nem is sejtik, hogy a románcuk csak látszat, miközben a pár mindkét tagja valaki másba szerelmes reménytelenül.
Ashley végignézte, és ha jól emlékszem, a tavalyi év kedvenc animéje lett számára. Elég elgondolkodtató a lélektani része, ugyanakkor a indokolt a +18-as karika a művön.
Valamikor biztosan elkezdem az elejéről. Az első részt ITT éritek el.




Ezeket az animéket valamikor az év folyamán biztos sorra fogom keríteni, és merem ajánlani Nektek is.
Ha kell még egy kis biztatás, Ashley véleményezett néhányat.
~ Violet Evergarden
~ Sengoku Night Blood
~ Kozu no honkai

1 megjegyzés:

Andro írta...

A Violet Evergarden valóban fantasztikus. Bár nem hiszem, hogy Violet android (annak ellenére, hogy műkezei vannak), de nem lövöm le, mik is azok az Auto Memória Babák. Nekem is most ez az egyik nagy szerelmem az új szezonból. Csak ajánlani tudom.

Üzemeltető: Blogger.