Könyvtáros kedd #8

Sziasztok!
Mindig örömködöm és dicsérem a könyvtáramat, hiszen hiába „csak” megyeszékhelyen lakom, olyan sokszínű és újszerű a választék, hogy itt még szívesebben is töltöm az időmet, mint a könyvesboltban.
Gondoltátok volna?
Molyon már régóta használom a Könyvtárba járunk zónát, de gondolkodtam rajta, hogy rendszeres blogbejegyzést is kéne csinálni belőle…

Nos Anna, a Lap lap után bloggere gyorsabb volt, és létrehozta, én pedig becsatlakoztam hozzá.
Annyi különbség lesz kettőnk bejegyzése között, hogy én beszámolok itt azokról is a regényekről is, amiket kölcsön kaptam valaki magánkönyvtárából.
Szóval a mai naptól közös rovat indul: a Könyvtáros Kedd.



Eléggé régen jutottam el könyvtárba, ez főleg a szalagavatós stressznek, és az emiatt történő krónikus időhiánynak „köszönhetően”, már mondhatni elvonási tüneteim voltak, hogy kéne valami új, még nem olvasott regény az olvasmánylistára.
Mutatom a kisebb toronnyi beszerzésem:


Vivien Holloway: Végtelen történet
Az írónőtől már olvastam korábban a Moirát, és Winie történeteinek első részét is. Ezen a kötetet teljesen véletlen akadt meg a szemem, ahogy elgurultam két polcsor között.
Úgy rémlett, jókat mondtak róla, szóval hazahoztam. Bent volt a második kötet is, de azt majd legközelebb.

Soman Chainani: Jók és rosszak iskolája
Olyan régóta szemezek ezzel a kisebb téglával a Twister media moly profilján, hogy idejét se tudom már. Mikor megláttam, hogy bent van a gyerekkönyvtárban, le is vettem a polcról és elsüllyesztettem a kosárban, nehogy más lenyúlja.
Rettentően kiváncsi vagyok, a kiadó könyveiben eddig nem csalódtam.

 W. Bruce Cameron: Egy kutya négy élete
Körülbelül két éve olvastam már, fél éve a filmet is láttam. Legalább tíz percig szobroztam a polc előtt, hozzam-e haza, így, hogy tudom, mi lesz a vége. Végül úgy döntöttem, mivel blogbejegyzés még nem született róla, elolvasom újra, hogy érdemlegesen tudjak nektek írni a könyvről, és nem csak emléktöredékek által.

Sarah J. Maas: Üvegtrón
A Vörös pöttyös könyvek csoportban nemrégiben egy egész hetet szenteltek a könyvnek modorátortársaim. Már akkor megfogadtam, hogy el fogom olvasni, most pedig bent is volt, úgyhogy kivettem. Bár elég vaskos könyvről beszélünk, szóval tippem sincs, mikor lesz rá időm.

Jamie McGuire: Gyönyörű áldozat
Jamie írta? Maddox testvérről szól? Kell! Még az sem izgat, hogy ez a harmadik kötete a sorozatnak. Kíváncsi vagyok, eléri-e az írónő, hogy Taylort is annyira szeressem, mint Travist.

Arthur Golden: Egy gésa emlékiratai
Na, ezt nem tudom, milyen őrült fellángolás miatt kölcsönöztem ki. Talán azért, mert rajta van az 1001 könyv listán, és illendőnek érzem, elolvasni is, nem csak a filmet megnézni.
Még általános iskolában előadást is tartottam Japánról és a gésákról, szóval meglátjuk, milyen új információkat ad majd a regény.

Róbert Katalin: Nalávia titka
Kellemetlennek éreztem, hogy az írónő eddigi összes könyvét olvastam, csak ezt nem, merthogy „túl” ifjúsági. Úgy döntöttem, ezen változtatok, kivettem.


Eddig is gyakran jártam könyvtárba, de ezután biztos, hogy minden péntek/hétfő délután beugrok, ha csak egy-két könyvért annyiért. Aztán büszkélkedem az új zsákmányokkal.
Ti mit vettetek ki legutóbb?

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.