Hangolódjunk körkérdéssel a Könyvhétre

Sziasztok!
Egy hét múlva Könyvhét Budapesten. Meglepek valakit? Biztosan.
Meglepek valakit, aki olvasó, mint én meg Ash, meg NagyDorka meg Niitaa meg még sokan mások?
Nem hiszem.
Egyébként Ash-el ott leszünk a Könyvhéten, ha valaki szeretne összefutni velünk.

De most nem erről szól a bejegyzés.
Hanem arról a két kérdésről, amit a hangolódás miatt feltettem a kedvenc kortárs szerzőimnek.

Vágjunk bele.

Van olyan könyvheti megjelenés, amit kinéztél magadnak és jó lenne megvenni?



Spirit Bliss:
 Kivételesen most nincsen. Könyvfesztiválon sikerült megvenni minden olyan könyvet, amire már régóta vágyom, szerencsére mindegyiket jó akcióban. Úgyhogy most csak kimegyek, körülnézek, és ha látok valami jó könyvet leárazva vagy 1+1, 2+1 akcióban, akkor veszem csak meg. Sajnos Könyvfesztiválon elköltöttem a könyvekre szánt pénzem nagy részét, úgyhogy most a Könyvhéten kicsit vissza kell majd fognom magam. Már persze, ha képes leszek rá...*nevet*

Róbert Katalin:
Sőt, már meg is vettem! Görgey Etelka Raana Raas néven írt sorozata, a Csodaidők évek óta kedves olvasmányom. Már jó néhány éve elindult egy alternatív sorozat hozzá, az Időcsodák. Nos, a Könyvhétre megjelent/megjelenik az Időcsodák harmadik része. Nyilván kihagyhatatlan, meg is vettem ebook formában. Csak legyen időm elolvasni!

Lylia Bloom:
 Mivel idénre elég szűkös a könyves keretem, ezért csak néhány folytatást fogok beszerezni, azokból ha jól tudom, egyik sem jön ki a Könyvhétre.

Szaszkó Gabriella:
A Könyvhéten most nagyon igyekszem visszafogni magam, mivel nem lesz hely a csomagomban visszafelé *mosoly* Viccet félretéve: a Maxim kiadónál fog megjelenni Emily Elgar If You Knew Her című könyve, amit biztosan meg fogok szerezni magamnak, mivel én is szerkesztettem, és nekem ráadásul nagyon tetszett.

Julia Lewis Thomson:
Naszvadi Judith írótársam A mi múzsánk c. könyvének lesz a bemutatója június 9-én, és már alig várom, hogy elolvashassam.

T. C. Lang:
Velencei Rita kisregényére, a Gwendolynra pályázom, aminek a Könyvhét keretén belül lesz a könyvbemutatója Székesfehérváron. Már olvastam az írónőtől korábban a Kávé és krémest, a Gwendolynnak pedig próbaolvasója voltam, és nagyon szeretnék belőle egy saját dedikált példányt. J És ha már ott vagyok, lehet, lecsapok a Levendulamézre is… Minden más csak hab a tortán.

Papp Dóra:
Szemezek egy könyvvel, Veres Attila Odakint sötétebb című regényével.


A. M. Aranth:
A Gabo SFF-től az Ian McDonald-féle Luna – Újhold mindenképp haza fog velem jönni, az Agavétól az Időrabló, a Sötét oldal, a Kirajzás és az Odakint sötétebb is kötelező vétel, Gaura Ágnes Túlontúl című regényét se leszek képes otthagyni a Delta Vision standon, és félelmeim szerint kijön egy újabb felújított Goldenlane-kötet is náluk, a Papírtigris, ami az egyik kedvencem volt régen...
Aludni meg majd fogok a híd alatt, azt hiszem. *vigyor*




  Melyiket szereted jobban: Könyvfesztivál vs. Könyhét? (Indoklással ;))


Spirit Bliss: 
Hű, mind a kettőt nagyon szeretem, igazi élmény bármelyiken ott lenni. De talán, mivel van némi klausztrofóbiám és nem szeretem a nagy tömeget sem, ezért egyetlen hajszálnyival jobban szeretem a Könyvhetet. Azt szabad ég alatt rendezik, vagyis könnyebb közlekedni a sorok között, nem érzi úgy az ember, hogy összenyomja a sok ember, és már elfogyott az összes oxigén. Bár… a szabad térnek meg az a hátránya, hogy többször is menekülnünk kellett a zuhogó eső elől. Mondjuk, egész mókás helyzetek adódtak ebből eddig, pl. amikor az egyik könyves stand ernyője alatt álltam egy vadidegen lánnyal, és közösen élveztük, ahogy Lackfi János énekelt a fedett színpadon. Annyira vidáman nyomta az esőben is, hogy ott táncikáltunk, dölöngéltünk az ernyő alatt, aminek a széléről vízesésként csurgott a víz mellénk. Szóval még az eső része is lehet mókás ennek, csak attól függ, hogyan áll hozzá az ember. :)

Róbert Katalin:
Egyértelműen Könyvfesztivál. Jobban szeretem a feszt fedett helyszínét, a galériát, ahol kisebb a tömeg, a több termet, ahol békésen és hőguta nélkül lehet beszélgetéseket hallgatni, a rengeteg külföldi írót. A Könyvhét garantál leégés ÉS eső együtt, egymásután. Minden évben.
A Vörösmarty tér jól megközelíthető hely, de nagyon gyilkos ott sokat kint lenni, és én évekig dolgoztam kint ezeken a könyves eseményeken. A Millenáris hangulatát nagyon kedvelem, rengeteg olyan külföldi szerzővel hallgattam már ott beszélgetést, akiket nagyon kedvelek. Számomra ez a kellemesebb élmény, sőt, én elkötelezett könyvfesztivál-hívő vagyok.

Szaszkó Gabriella:
Most be kell, hogy valljam, hogy még sohasem voltam a Könyvhéten. Mindig olvastam róla beszámolókat, de valahogy úgy hozta a sors, hogy mindig a Könyvfesztiválra jutottam ki, így nem tudok igazán releváns választ adni. Az idei lesz az első Könyvhetem, amit nagyon várok, mert végre valószínűleg jó idő is lesz, és nem fogok fázni dedikálás közben

Julia Lewis Thomson: 
A Könyvhetet, mert szabadtéren van.

T. C. Lang:  
Noha már többször is szerettem volna ellátogatni a Könyvfesztiválra, még soha nem jutottam ki rá, a Könyvhétnek pedig csak vidéki rendezvényein vettem részt eddig. Ez egyrészt abból fakad, hogy vidéki vagyok, másrészt az elmúlt éveket babázással töltöttem, harmadrészt általában nem a felkapott írók marketinggel csúcsra járatott műveit olvasom, hanem a rejtett gyöngyszemeket keresem, rendezvénysorozattól függetlenül. Jövőre talán megtapasztalom a Könyvfesztivál hangulatát, amiről már olyan sok jót hallottam, idén pedig a Könyvhét székesfehérvári programjaira látogatok el. Tehát a kérdésre a válaszom: Könyvhét.

Papp Dóra:
Hááát, ezen jó sokat gondolkoztam, mert mindkét esemény alapvetően hasonló élményt ad nekem. Amikor kimegyek a Vörösmarty térre júniusban vagy a Millenárisra áprilisban, egyetlen célom van: elveszni a könyv- és embertömegben! Ennél jobb érzés nincs a világon. Bárhová nézel, könyvek, írók, könyvszerető emberek. Ez a két esemény a magyar olvasók Mekkája. De mégis a könyvhetet választanám, két okból. Egy, ez országos rendezvény, és a könyvfesztivállal ellentétben nem csak a fővárosban rendezik meg, hanem a nagyobb városokban is, ami szerintem nagyon fontos. A másik ok, hogy júniusban általában a szokásos kötelező zuhi mellett (ami izgalmassá teszi a könyvhetet) nagy a hőség, és késő délutánig kint lehet lógni a könyves standok között, még estefelé is tartanak a hangulatos rendezvények. Szép idő, könyv könyv hátán, akciók, dedikálások, könyvbarátok, könyvillat - nincs ennél jobb!

A. M. Aranth:
Egyértelműen a Könyvhetet. Bár számomra mindkét rendezvény merőben mást jelent, mint a látogatóknak: öt nap koránkelést, pakolást, pörgést, kemény munkát, későn fekvést és kvantumszintű fáradtságot. Meg: rengeteg mosolyt, kézfogást, ölelést és örömet, amikor meglátogatnak az olvasóim, vagy amikor együtt ázunk rommá velük, miközben segítenek az esőből menteni a könyveket (tudjátok, kikre gondolok!), vagy amikor csillogó szemű Fumax-rajongóknak adom át a régen vágyott kötetet, amire ezer éve fáj a foguk... Mindezt pedig szabad téren, jó levegőn tenni: felbecsülhetetlen. Az év egyik csúcspontja a könyvhét érzelmi szempontból.

Gabriella Eld: 
A Könyvhét. Szabadtéri, hangulatos és mindig a nyarakat juttatja eszembe Szóval azt hiszem nekem ő vette meg a szívem jobban.



Köszönöm mindenkinek, hogy időt szánt a kérdések megválaszolására!


  

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.