Botrány a Sötét Ötven Árnyalata


Drága Olvasóim,
Elsősorban szeretném tisztázni, hogy valószínűleg, nagyon utálni fogtok most: főleg a Fifty Shades rajongók.
Csakhogy tisztázzuk, én Ashley: olvastam a trilógiát és a Greyt is. Láttam a Szürke Ötvent, úgyhogy evidens, hogy puszta szuiciditásból képes voltam moziba menni a Sötét Ötven Árnyalatáért és be kell valljam, két szóban is képes lennék összefoglalni: szar volt. 
Hogy miért, és miképp, azokra mindjárt megtudjátok a választ. 



Néha úgy érzem, lehet csak én vagyok ennyire elcseszett, és képtelen vagyok értékelni, azt amit sokan szerettek.

FIGYELEM A BEJEGYZÉS TELI VAN SPOILERREL, FANOK KERÜLJÉK. 

Elég durva lehúzásokat kaptam a Grey értékelésemkor is, szóval most már félek bármi rosszat mondani erre, pedig komolyan szutyok volt.
Úgy ültem be, hogy tudtam mi történik, úgyhogy nem ért meglepetésként, viszont amit kaptunk...hát...
Jamie Dornanról felröppent a dolog, hogy egyáltalán nem akarta elvállalni már a folytatásokat, sőt már a Fifty Shades of Grey kapcsán is húzta a száját, és ez sajna meg is látszott.
Az egész film alatt totális utálattal játszott, mint akinek semmi kedve, és csak a pénzért csinálja, mert ez így volt.
A Fall sorozat kapcsán, ahol Paul Spectort játsztotta, imádtam. Nagyszerűen játszott, tényleg szerettem.
Dakota Johnson kapcsán leginkább a How to be Single juttatott el oda, hogy nem utáltam ,mint a szart.
Aztán jött ez a borzalom. Ez, amiben a szexualitás és a romantika egy retro-pornóban több.
Vártam valamit, reménykedtem, hogy ezúttal tényleg hihetek a pletykáknak, talán nem lesz kudarc, és az első részhez képest végre meg is tudunk valami Christian Grey elcseszett múltjáról.
Erre mit kapunk?
Öt másodpercet.

Az egész történetnek szinte semmi értelme nem volt, legalábbis ha komolyan átgondoljuk a dolgokat.
Könyörgöm.
Sztázi és Mr Szürke kalandjai ott megállnak, hogy Ana nem tudja többé elviselni a beteg gazdag srác szórakozásait.
Aztán mi történik? Hát persze, hogy megint összejönnek! Na és még mi?
Hát, természetesen, hogy Ana pontosan azt kéri Szürkétől, hogy azt tegye vele amiért elmenekült tőle!
Mi ebben a logika? Elárulom, semmi.


Több olyan kérdés is felmerült bennem, de aztán valahogy képtelen voltam rá választ találni.
Mint például:
- Leila kapcsán: Oké, hogy végig elhitetik a nézővel, hogy majd ő fogja a "drámai" részt szolgálni. De ebből jóformán öt percnyi bemutatót kapunk. Aztán annyival le a lesz tudva az egész, hogy "Oda került ahová való." . Szentséges basszantyú! Mégis miért? Mi történt vele? Miért? Miért? MIIÉRT? 
- Elena kapcsán: Rendben a végén kiderült, hogy mit üzekedett Greyel...három perc után meg már mindenki nyugiban nézi a tüzijátékot. MINTHA MI SEM TÖRTÉNT VOLNA, DISNEY HAPPYEND.
- Rita Ora miért kellett bele? Oké, hogy hála égnek nem volt sok szerepe, de ezzel próbálták feljebb emelni a színvonalat?
- Szex epizódok:  annyit ígértek nekünk, hogy sokkalta több és jobb lesz, mint az első epizódba.
El kell keserítsek mindenkit, aki még nem látta: szerintem bénább. Sokkal. Édes istenem mégis mi a franc volt ebben durva?
- Ana kapcsán: csak én vettem észre, vagy csak Ő csókolta meg Greyt és Dornan undorral csinált mindent a film alatt ami romantikusabb lépés lett volna?
- Az a rúzsos rész: sírtam a röhögéstől. Annyira nem kellett az oda...de annyira nem.
Átfogalmazom: kellett az oda, mert hát ez mekkora lépés Grey oldaláról. Viszont feleslegesnek tartottam. Ráadásul elég olcsó rúzs lehetett, hogy egyetlen szivacsmozdulattal lejön és semmi nyoma nem marad.
- Jack kapcsán: Az az utolsó négy másodperc nagyon kellett a végére! REVENGE BABY! Bár, továbbra sem értem, hogy mi a tökömet eszik Ana-n.
-Drámaiság: egymás után történnek a dolgok, a nézőnek semmi idő alatt kell befogadnia, azt a minimális ingert, amit kap a filmben. De tényleg, Ana-t kísérti Leila szelleme, Elena beparáztatja, aztán már egyből a kocsirongálásnál vagyunk, utána pedig már majdnem fejbe is puffantják. Ana,
veszélyesen él gyerekek.







- Ennek kapcsán: Szerintem, ha egy ember közveszélyes, és pszichiátrián van(elnézést, megszökik), nem egy egyszerű "Ül!' aztán fejsimi után fog megszelidülni. Ezt eléggé elkapkodottnak tartottam már a könyvben is. Főleg, hogy itt Ő lett volna a középpontba. DE NEM VOLT.
- Grey balesete: Nagyon drámai, hogy az egész család összegyűlik, sírnak-rínak, mert ugyebár volt az a helikopter baleset, aminek okozója még mindig nem került szem elé. VISZONT: kapunk egy szembeköpést, hogy már épp lett volna valami, erre lifttel, fejvérzéssel előkerül az elveszett...KÓRHÁZ? MINEK? Aztán tíz perc lepergése után mindenki lepattan, dettó, mintha mi sem történt volna! MI EZ? MIIIEZZ?
-Valakiben felmerült még a dolog, hogy gyakorlatilag Grey megvette azt a kiadót ahol Ana dolgozik, ergó rendben, hogy a csaj később magától ért el egy kisebb sikert, viszont: később ez nem lesz...furcsa? Mármint, hogy majd mindenki azt fogja nyomatni, hogy Ana semmire sem képes Christian nélkül?
- Lánykérés: az még egészen a helyén volt, a kulcstartós megoldás aranyos, bár egy konkrét helikopter beleset után a legjobb időzítés. 
- Grey ismét mindenhez ért, hajót vezet, százkarátos gyémántgyűrűt ad, apple termékeket, új kocsit, mindent. ÉS túléli a túlélhetetlent. Ráadásul nem tudom, hogy most kontaktlencsével vagy anélkül, de olyan bambi szemei vannak, hogy már zavart, mint egy méhecske.
- ÁH! És a szájharapdálás! Észrevette valaki, hogy Szürke bácsi totál érzéketlen lett rá? Már nem szexi, brühühü. 


Alapjáraton csak ennyi a bajom, tuti csomó mindent elfelejtettem megemlíteni, de szerintem ennyi is elég lesz ahhoz, hogy sok kellemetlen kommentet kapjak.
Viszont, hogy valami jót is mondjak róla, mármint amit erről a fizikai fájdalomról lehet:
Grey sztorija jól meg lett oldva, a bál tetszett, bár azért az is furcsa, hogy többet költenek rá, mint bármi másra.
Egyedüli dolog, amit dicsérni tudok, az a zeneválasztás. Komolyan, na az fantasztikus volt!
Nem tudom képes leszek-e megnézni a Freed-et, de ha már ezt kiszenvedtem, talán azzal is megbirkózom.

Köszöni a figyelmet és a végső utálatot: Ashley


6 megjegyzés:

Everglow írta...

Szép poszt lett, gratulálok drága<3

Nagyon szépen meg tudod fogalmazni a negatív kritikát is. Bár gyanítom hogy én nem is fogom látni ezt a filmet. Az első már nem volt akkorra kaland mire eljutottam volna addig hogy megnézzem, ezt meg azért nem nézem meg egyrészt mert nincs időm, másrészt a párom konkrétan kitagadna az életéből. :D

Ashie írta...

Szia!
Köszönöm szépen a dicséretet :)
Nem veszítettél/tettetek sokat, igazából eredeti nyelven néztem direkt, hogy hátha így jobb lesz,de számomra igazán időpocsékolásként végződött. imdbn is szép 4,3-as átlaga van...szóval nem lep meg...

Unknown írta...

Kicsit nem egyszerű mobilon bejegyzést írni. Már harmadik alkalommal futok neki,de csak sikerült.

Végre valaki aki hasonló véleményen van mint én,és nincs elájulva Mr. Szürkétől.
Nagyon jó értékelést olvashattam tőled.
Egy szókimondó,és lényegre törő,vévéleményt.

Köszönöm!

Ashie írta...

szia!
Köszi, igyekeztem nem túl keményre, de annyira kiakasztott a sok megválaszolatlan kérdés... Örök hála,amiért elolvastad :)

Vic Forgeron írta...

Szia!

Hűűű, elképesztően örültem most ennek :D Oké, ezen a ponton biztos zakkantnak tűnök, úgyhogy akkor elölről:

Anno elkezdtem olvasni az első könyvet. Nem bírtam ki. A környezetemből nagyjából mindenki megkövezett érte, amiért kerek-perec ki merészeltem mondani, hogy őszintén sajnálom a fákat, amiket ez halálra kárhoztatott.

Utána megnéztem a filmet, mert gondoltam, az hátha jobb lesz valamivel, és képes leszek megérteni a sztorit övező hisztérikus rajongás-mámort. Nem így történt. A moziban sajnos többször sikerült gúnyosan felhorkanni, és egyes párbeszédeknél hangosan kuncogni. (Ja, amikor nekiálltak reggelit csinálni, és begyújtották a gázt, eszembe jutott, hogy lehet, hogy nem zártam el a gázpalackot, mielőtt elindultam a moziba. Kb. a végéig csak erre tudtam gondolni, mert ez is izgisebb volt, mint ami a vásznon történt.)

És hála annak, hogy most elolvastam ezt a véleményt, egészen biztos, hogy a folytatásra már nem veszem rá magam. Pedig egy-két előzetes, amit láttam róla, már-már érdekesnek tűnt. Majdnem belesétáltam a csapdába.

Szóval ezért örültem, és nagyon köszi neked ;)

Ashie írta...

Szia!
Örülök, hogy segíthettem :D
Nálam a Grey értékelésem váltott ki hatalmas háborút itt a blogon (kaptam elég sok durva kommentet is, aminek hatására néhány hétre abba is hagytam a blogolást.), szóval át tudom érezni a megkövezési dolgot.
Szerintem van amit nem kell tovább húzni, sajnos a Fifty Shades trilógia is egy ilyen. A Film pedig komolyan borzalmas volt. Örülök, hogy neked nem kell szenvedned miatta !

Üzemeltető: Blogger.