A sorozatok és Ashley: Channel Zero



Ahoy, drágáim. 
A mai napra egy koránt sem hétköznapi sorozatot hozok nektek. 
Szerintem sok horror és creepypasta rajongó ismeri a Candle Cove sztorit, vagy a Medve Úr Pincéjét amit azt az egyik régebbi cikkemben is kifejtettem, azt itt találjátok meg ->(http://irasaimtarhaza.blogspot.hu/2016/09/paraszerda-medve-ur-pinceje-valosagos.html )

Szóval, ez a sorozat picit elferdíti a dolgokat, viszont nagyon jól, úgymond 'utánozza' azt, ami emögött a sztori mögött fellelhető. 
Lássuk hát, mit tartogat számotokra a Channel Zero első évada. 

Fifty Shades of Mike Painter. Toothy már betöltötte az alárendelt szerepet. 





Figyelem! 
Ez egy Creepypasta történet, nem igazán hozható össze a valósággal, vagy bármi mással. 
A cikkben csak erősíteni próbálom a dolgokat, elég sok forrással, hogy az hitelesnek hasson! Ne vegyétek komolyan!


Szerintem első körben beszélek egy keveset a Candle Cove adásról, nehogy kavar legyen aztán abban, aki esetleg még csak hírből sem hallott róla. Be kell valljam az igazat, első körben kevertem a Bobbyt (ami egyébként 1999-re vezethető vissza akár csak a Mr. Bear Cellar sztori.)és ezt a történetet.
Azért durva az eltérés, ugyanis a Cove 1971-72 között volt sugározva, adásszünetek között, Ironton városkájában, Ohioban.
A Candle Cove amúgy egy eleinte barátságos kis történetnek indult, bábokkal, akik bátorságra és egyéb jó tulajdonságokra ösztönzik a gyerekeket. 
Különlegessége, hogy a show maga elég furcsa időpontokban volt sugározva, és bizony a sugárzó kiléte örök talány marad.
Lényeg, hogy több szereplő is felbukkan az első évadba, ami mindössze kilenc epizódból állt, azalatt az egy év alatt, amíg sugározva volt.
Az első epizód "Köszöntünk a vidám hajónkon" címmel került adásba 1971 január 19.-én, a Channel 58 sugározása által.
Biztos sokatok szerette a kalózos sztorikat gyerekként, hát a Candle Cove is egy ilyen bábmese volt.
Percy, a barátságos és bátor szívű kalóz, akiben ugyan folyamatosan ott van a kételkedés, és az önmaga felé irányuló bizonytalanság, de barátai és hajója segíti őt minden akadály előtt. (Megemlíteném, hogy teljesen olyan, mint egy régi porcelánbaba)
Channel Zero:Candle Cove Season1

Ott volt még az első ránézésre ijesztő, csontváz alak, aki egyébként számomra totál eldöntetlen, hogy most gonosz szereplő, vagy sem, ő pedig Skin-taker, (magyar fordításban elég durván, bőrnyúzóként van emlegetve) gondolkodtam továbbá azon is, hogy 'mumusként' is asszociálható a dolog, viszont több epizód alatt, pedig kedves és ösztönző dolgokkal illeti Percyt. Fura.
Channel Zero: Candle Cove Season 1

Ott volt még a hajó is, aki teljesen emberi tulajdonsággal van megáldva, bár ott van bennünk a láttán az a folyamatos tartás, hogy 'ez tuti egyszer ki fog cseszni Percyvel'.
Ms. Laughsotck egy kalózhajó ugyebár, ösztönző, néha már-már túl anyáskodó is. (na már most, a Channel Zeroban ez a hajó igenis férfi nemű.)
Lényegre rátérve ez a sorozat futott az említett időben, és még '72 után is minimálisan mindaddig a tizenkettedik epizódig (nem,mint a megszokott első évad sémája szerint, ugyanis plusz három epizóddal indult a dolog), amíg szereplőink meg nem 'őrülnek', szó szerint, és ez az-az elhíresült epizód amelyben csak sikoltozás és üvöltés hallatszik, majd egy durva adásszünet.
Gyanítom ez elég sok gyereket megviselt, lévén, hogy karácsony előtt vetítették.
Azért elmondanám még, hogy egyetlen epizód felkeltette a figyelmem, amikor is Percy megjegyzi, mennyire csúnya az idő, és el kéne bújni valahová. Ekkor javasolja, mind Horace Horrible, LaughingStockkal együtt, hogy menjenek be a bátorság barlangba, ott el tudnak bújni a vihar elől.
Na már most, Percy elég instabillá válik, és nem épp meggyőző az a sötét lyuk, amit "barlangnak" neveznek a szereplők.
Channel Zero:Candle Cove Season1

Egyébként Candle Cove onnét kapta a nevét, hogy a szereplők ebben a világban éltek.
Átgondolnám, hogy a szereplői egyaránt bugyuta és félelmetes nevekkel vannak ellátva, nem tudom melyik gyerek emlegetné Bőrnyúzó nevét szívesen, vagy azt az epizódot, amikor előtérbe kerül Ő is. Egy csontváztól szerintem minden gyerek fél.
Ott van még Horace alakja is, aki kedves ugyan, de baromi megtévesztő(lévén, egyetlen epizódban kiemelte, hogy ő egy valódi gazember) és az idióta hajó is.
Úgyhogy, egyáltalán nem vagyok abban biztos, hogy ez az adás jó hatást szolgált volna már a kezdetektől a nézőire.




SPOILER VESZÉLY! 
Csak akkor olvasd, ha érdekel, és az istenért sem néznéd meg!


No, végre belekezdek a sok ismertetős szöveg után az értékelésembe is.
A Syfy alapból két évadot rendelt neki, célja pedig erősen az volt ezzel, hogy az emberek olyasmit higgyenek el, amit egyébként csak egy rémálomban lehetséges.
A Candle Cove amúgy tökéletes alap, lévén, hogy, mint Creepypasta történet, tehát felmerül a dolog, hogy koránt sem igaz.

A történet mindössze annyi, hogy az író és pszichológus Mike Painter(Paul Schneider), 28 évvel a tragikus gyilkosságsorozat után, visszatér a maga sötét dolgaival a városkába, hogy aztán fényt derítsen a titkokra és a Candle Cove adására, ami úgy tűnik újra felütötte a fejét.
Egyébként elég sok az eltérés a 'pastás sztoritól, ugyanis itt 1988-ban történtek a vetítések, gyilkosságsorozat is fűződik hozzá és persze főszereplőnk tragikus és sötét múltjával és lidérc-szinten szembefutunk.
Továbbá, kaptunk még egy igencsak furcsa szerepet betöltő "fogtündért", aki előszeretettel majszolja a gyermekek kiszedett fogait.



Picit beszélnék arról, hogy mi is történt 1988-ban Mikeal és ikertestévérével Eddievel.
Szinte lelkitársak voltak, érezték egymás bajait, mégis teljesen különböztek a másiktól. Eddie egy forróvérű, eleven és balhés gyerkőc míg Mike egy csendes,tipikusan "néma gyilkos" szerepet töltött be.
A Candle Cove hamar elnyerte náluk a tetszési rátát, viszont amíg Mike csak szórakozási szinten fogta fel a dolgot, Eddie egyre inkább komolyan vette, talán itt került előtérbe az a bizonyos ocsmány fogtündér is.  Szóval a gyilkosságsorozatok mögött Ő állt.

Ironhill városkájába szinte mindenki nézte ezt az adást, lehetett az nagyobb vagy kisebb gyerkőc, fogva tartotta őket. Ezt kihasználva és totálisan tébolyodva beszélte rá barátait és ellenségeit Eddie, hogy két általuk kiszedett fogacska árán, (ami belépő Candle Coveba), ugorjanak le egy szakadékba.
Ezt Mike hamar észevette, és még mielőtt méginkább eldurvult volna a dolog, egy Eddie által szerzett kampóval döfte őt szíven, majd temette el az erődben.
Ezek után kerülünk vissza a jelen történésbe,ahol Mikeot a saját tettei és félelmei tartják fogva.

Váltig állítja, hogy a Candle Cove nem ért véget, és mivel barátai körében is elhíresült a dolog, miszerint pár napja szabadult a pszichiátriáról, ugyanis saját elmondása szerint, hívja őt a sorozat és annak szereplői, durva fizikai fájdalmakat okozott magának.
Erre pedig ráment csodás családi élete, ezért is ment vissza a szülővárosba,nem csak a fényderítés miatt.


No, előkerül már az a fogtündér is, akiről annyit írtam nektek.
Nem tudom néha eldönteni, hogy csak azért lett belerakva, hogy hat részen keresztül elgondolkodjak az életemen, és azon, hogy ezen túl nem fogok fogorvoshoz menni, vagy csak mert nem volt jobb.
Ez a drága csillag, imádja a fogakat, szinte már-már Lady Gagát megszégyenítően ruhakölteményként használja magán a megemésztett darabokat.

Mikor a szereplők hullani kezdenek, mint a legyek, és leginkább itt a felnőttekre gondolok, felüti a fejét a dolog, hogy esetleg egy bizonyos tanárnő Mrs. Booth áll a háttérbe(majd később kiderül, hogy tényleg ő volt, fogaskát is ő eteti), aki elvesztette a fiát még '88-ban.
Ez valamiféle bosszú akar lenni, azokon az embereken, akik végig hagyták "meghalni" az ő fiát.
Leginkább annak barátairól van szó.

Persze a gyanú itt is durván Mikera terelődik, mert hát minden oda mutat, ez már csak akkor hullik darabokra, amikor kiderül a Mrs. Booth által vezérelt gyerekek egy csoportja követi el a gyilkosságokat.

Nem szeretnék többet elárulni, úgyhogy térjünk is át a valódi dolgokra.


Ezt szerintem Snitten is írtam, nekem nagyon bejött a sorozat, hiába Syfy, és a rossz értékelések sora, amit már angol oldalakon olvasgattam.
Eléggé összetett ahhoz, hogy érteni lehessen, csak jól kell megfigyelni. A karakterek és az azokat alakító színészek, mind hihetően játszanak, Mike Painter alakja pedig külön elismerést érdemel, a sok önmarcang és múltbéli visszaemlékezés erősíti bennünk azt a kíváncsiságot, amitől újabb és újabb részt néznék. Ergó fenntartja bennünk az érdeklődést.
A Candle Cove visszaadása, ugyan néhol elcsuklik a "valós" történettől, viszont Nick Antosca nagyon odafigyelt a részletekre, teljesen mai felfogású, újszerű, egyszóval szuper.
A második évad 2017-re várható, mégpedig egy újabb creepypasta sztorival indít, ami pedig a No end House lesz.

Biztosan írok róla értékelést, a szavamat adom.
Érdekes, izgalmas, figyelemfelkeltő, megborzongató, néhol már lebilincselő, dráma szinten is ott van,erről szól a Channel Zero: Candle Cove.
Bátran ajánlom, minden olyan creepypasta, vagy horror rajongónak,aki képes mindössze hatszor negyvennégy perc figyelmet áldozni a sorozatnak.









Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.