#Anime Epizódfriss: Napi beszámoló


Sziasztok!
Tesztelek egy új rovatot, meg hát miért is ne szadizzam magam ilyenekkel.
Ashley újabb tévútra billenti magát ezúttal egy naponta megjelenő dologgal próbálkozom és igyekszem beszámolni nektek a naponta megjelenő anime részekről alkotott személyes véleményemről.






Mai téma:                                                                                        
ELSŐ RÉSZES MEGJELENÉS

Elsőként lássuk a Nanbaka animéről készült értékelésemet:



Az anime ami első pillanattól, annyi állatságot tár a szemünk elé amennyit már én sajnálok.
Teljesen ehető sztorival próbálkozik, csak az a  köret,jaj... túlságosan sok vizet kell igyunk hozzá, hogy lemenjen.
Ez a Nanba, ami egy olyan börtön amelyből eddig még senki sem tudott kiszökni.- vezeti fel nekünk a narrátor már az első pár másodpercben.
Eddig.
Ugyanis négy elszánt elmének sikerül minden egyes szektoron átvergődnie magát.
A tizenötös rab: Jyugo- az elszánt, aki minden egyes zárat,széfet,bilincset képes másodpercek leforgása alatt elsőre kinyitni.Célja megtalálni azt az embert, akit ugyan az álmai ködében látott, mégis elszántan kutat utána, hogy megszabadítsa őt azoktól a bilincsektől, amiktől képtelen megszabadulni.(A hangját adja: Yuto Uemura)
A huszonötös rab: Nico- Ugyan elég megtévesztő,de fiú karakterről beszélünk. Az altató hatástalan számára, olyankor teljesen felpörög és mindent bolyhossá/bundássá tesz akihez hozzáér. Imádja az animéket és a mangákat, totál otaku jellem. Neki igazából nincs sok specializált képessége, attól még cuki. (A hangját adja: Daiki Kobayashi)
A tizenegyes rab: Uno- Aki folyamatosan a megérzéseire és a szerencsére bízza magát, be is jön a dolog. Imádja a szerencsejátékokat épp emiatt. (A hangját adja: Tetsuya Kakihara)
És végül a cseles hatvankilences számú rab: Rock- Hű a nevéhez, ugyanis imád verekedni. Hobbi szinten. Különleges ereje leginkább az ütéseiben mutatkozik meg (Hangját adja: Ire Shiozaki)

Egyetlen egy ember említenék meg, az pedig a tizenhármas körlet felügyelője, Hajime Sugoroku hadnagy, akivel a srácok nap mint nap kicsesznek, lévén, hogy míg az igazgató távol van, ők folyton szökdösnek ki, ezzel is játszanak a hadnagy idegszálain.(A hangját adja: Tomokazu Seki) Tudni kell egyébként, hogy Hajimenek van egy öccse, aki előszeretettel öltözik lánynak.
Igaz, a fiúk kijutnak, de Hajimén nem verekszik túl magukat.


Személyes vélemény:
Nekem már az első másodpercekben feltűnt, hogy mindenhol csillag, csillag,csillag. Olyan, mintha egy túlgliccselt yaoi mangában lennénk. PEDIG NEM.
Mivel ez egy vígjátéknak minősülő mangaadaptáció, így megfigyelhetőek benne a Gintamában is számtalanszor elsütött cenzúrás káromkodások. Ami ide szerintem picit sok volt már, amúgy is elég beteg, minek még spilázni.
Lényeg a lényeg, az opening még emészthető, az endingnél meghaltam.
Sok benne az erőltetett szál ugyan, én nem tudom mit lehet még kihozni szegény fiúkból, de istenemre vártam és nem csalódtam.


Majd némi életképet a Watashi Ga Motete Dousunda animéről:



Hát édes istenem rég nevettem és élveztem ennyire animét, mint ezt. Sejtettem mekkora ökörség lesz,de arra nem számítottam mekkorát fog szólni. Utoljára ilyet a Heroine Shikkakuban érzetem, ez viszont a minden hab teteje a tortán.
Megismerkedünk a túlsúlyos Kae-channel, aki hatalmas otaku és fujoshi,minden osztálytársában és srácban/srácokban azt a mozzanatot keresi ahol már kiakad a fujoshi mérője. Egy nap aztán baleset éri,majd egyik tragédiát követi a másik és élete nagy anime karaktere Shion meghal a sorozat egyik epizódjában, ennek következményeképpen egy hétig-vagy tán több- ki sem mozdul a szobájából, nem eszik, nem fürdik, se semmi. Amint már erőszakkal szedik őt ki az ágyból fény derül arra, mennyire csodálatos és gyönyörű lány lett. Emiatt is van az tán, az összes eddigi "pár" akiket kinézett és csorgatta rájuk a nyálát egyből észreveszik és randizni hívják őt. Természetesen Kae mérője itt is kiakad.
De vajon mi lesz tovább? Kae lehet szerelmes úgy, hogy a fiúkban az egyes párokat látja?

Személyes vélemény:
Szerintem 10/10, el lett találva a humor, kellőképp bolond az egész. Kae nekem egy imádni való karakter ugyanis a tökéletes külseje ellenére megmaradt ugyanolyan dilisnek, mint eddig.
A fiúk személyenként eltérőek, nincs séma, totál élvezhető az egész.
Bátran ajánlom.






Végül pedig a rég várt:Zutto Mae Kara Suki deshita movie-ról beszélnék:



Az alaptörténet már vonzott, ugyanis pár középiskolás küzd önmagával,mert képtelen bátorságot szedni magára és elmondani a kiválasztottjának, hogy mennyire szereti.
Három párt ismerünk meg, illetve pontosabban ebben a szögben heten vannak.
Megismerkedünk a gyerekkori barátokkal, akiknek egyik tagja sem elég bátor kimondani az érzéseit, ezért Natsuki kitalálja, hogy Yuu tulajdonképp csak gyakorlás céljából kell neki, míg ki nem tudja mondani a dolgokat a valódi kiszemeltjének.
Yu ugyanígy érez a lány iránt, csakhogy ettől a játéktól ő sem meri megtenni a lépést.
Ebbe a háromszögbe kavarodik Ayase, aki gyengéd érzelmeket táplál és mindent megtenne Natsukiért.
A következő a már"mindenki érzi, hogy itt lesz valami mégsincsen semmi" párocska. Miou és Haruki személyében. Akik ugyan nagyon jó barátok, de mind a ketten szenvednek kimondani a másiknak.
Itt van nekünk még Mochizuki és Akari. A lány ugyan még nem volt szerelmes de nagyon szeretve látván, hogy barátai mennyit küzdenek és Ő úgy érzi megéri ez az egész, viszont fogalma sincs arról milyen az ideális, így csak szerelembe szeretne esni. Itt jön a képbe a bátortalan Mochizuki-kun és az ő végső elszántsága, ugyan minden egy " Elaludtad a hajad"-dal kezdődött, de sok bátorsággal már araszolnak a célig.
Továbbá ott van még a két gyerekkori barát testvére, Hina és Kotarou, ahol ugyanez a helyzet csak ők még elég fiatalok.
Mi történik ha végül szereplőink összeszedik minden bátorságokat? Elutasítás? És mi van ha Yuu viccnek veszi Natsuki érzéseit, lévén, hogy azt hiszi a lány csak gyakorol rajta?
Ez az egy órás movieból kiderül.

Személyes vélemény: 

Be kell valljam az elején nem hittem, hogy ebből bármi ki fog sülni, csak a szenvedést meg az önmarcangolást nézni, hogy mennyire nincs bátorsága valakinek, lássuk be: nem szórakoztató.
Aztán változott a sorrend, a véleményem, mindent.
Egyszerűen fantasztikus volt. Minden perce kincs.
Igaz, hogy ha úgy nézzük, a mi országunkban nem így mennek a dolgok, sőt...ennél rosszabbul.
Viszont gyönyörű a stílus, kedvelhetőek a szereplők és szerethető az egész sztori, végig van zenei világ, ami nagyon szuper, végtére is egy movieba mi más legyen.
Nagyon szerettem és bátran merem ajánlani, a szereplők tökölése ellenére is.

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.