Cynthia Hand: Angyalfény (Angyalsors 2.)

"A dolgok végül úgy alakulnak, ahogyan alakulniuk kell."

Kiadó: Maxim
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 432
Fülszöveg:
Clara Gardner hónapokon át készült arra, hogy szembenézzen a látomásából ismert erdőtűzzel, mégsem tudott felkészülni a döntésre, amelyet a végzetes napon kellett meghoznia. A rendeltetését közel sem olyan egyszerű teljesíteni, mint ahogy gondolta, most pedig a Tucker iránt érzett szerelme és a Christianhez fűződő bonyolult érzelmei között őrlődik. Emellett egyre jobban megismeri az angyalok világát, a Jó és a Rossz közötti harcot, ráadásul szembe kell néznie egy szörnyű ténnyel: valaki, aki közel áll hozzá, hónapokon belül meg fog halni. A lány jövője csupa kérdőjel, egy dologban azonban biztos: a tűz csupán a kezdet volt.



A trilógia első kötetével úgy voltam, hogy egynek elment. Nem vált kedvenccé, viszont ahhoz elég érdekes volt, hogy folytatni akarjam.

Ugye, az Angyalsors vége az lett, hogy Clara elbaltázta a rendeltetését úgyhogy megy az agyalás, hogy most vajon mi lesz?!
Ráadásul ott van az új látomása is. Amiben valaki számára fontos személy halálát látja.

A cselekményt ebben a kötetben pörgősebbnek éreztem, talán azért, mert már nem kellett a felvezetéssel bajlódnia az irónőnek, hanem belecsaphatott a közepébe.
A titkok újra felütik a fejüket, a kétségekkel együtt.
Bizonytalanság, tudatlanság, két tűz közötti helyzetek.

Ám hiába volt gördülékeny a történet, ha a főhősnő és a behozott szerelmi háromszög bökte a csőrömet. Nem kicsit.
Ugye Clara Tuckerrel jár és minden klappol közöttük, a srác szépen elfogadta barátnője angyalságát is, Clara pedig normálisnak érzi magát a srác mellett. Erre vágyott igazán.
Csakhogy ott van Christian is. Akivel az égiek szerint összetartoznak. Aki az igazán nehéz pillanatokban segít és támaszt nyújt Claranak.
Szerelmi háromszög, ahogy a nagy könyvben meg van írva.

És ha ez nem lenne tökéletes elég, az angyalokról is újabb információk derülnek ki. Többen vannak, mint gondolnánk...
Ráadásul feltűnik egy kulcsszereplő is, Clara öccse pedig egyre különösebben viselkedik.
Senki nem az, akinek látszik, támogatást pedig onnan kap az ember, ahonnan nem is gondolná.

Nem lett gyengébb az előzőnél, tetszettek, hogy sok új dolog kiderült, van egy olyan érzésem, hogy lesznek itt még meglepetések.
Clara néha ugyan az agyamra ment, de azért nem annyira, hogy a hajam tépjem.
Kiváncsi vagyok arra, mit tartogat még a trilógia befejező kötete, hogy a lány miként fog elboldogulni az új helyzettel.
Nem lesz unalmas, ebben biztos vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.