Jay Crownover: Rule (Marked man 1.)

" - Helyre kellett hoznunk. 
 Féloldalasan rám mosolygott.  - Elsősorban azt kellene megtanulnunk, hogyan ne rontsuk el."

Kiadó: Ulpius
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 384
Fülszöveg:
Shaw Landon attól a pillanattól fogva szerelmes Rule Archerbe, hogy meglátta őt.A lányt nem taszítják piercingjei, tetoválásai és vad természete. Noha tisztában van vele, hogy Rule nem hozzá való, szívének nem tud parancsolni.Rule tökéletes ellentéte mindannak, amit Shaw, a tiszta lelkű orvostanhallgató képvisel.Egy olyan fenegyereknek, mint Rule Archer, Shaw Landon egy beképzelt királykisasszony – és nem utolsó sorban halott ikertestvére ex-barátnője. A lány mások szabályai szerint él, Rule csakis a saját feje után megy. Nincs ideje a Shaw-féle jóravaló, rendes lányokra, még akkor sem, ha ő az egyetlen, aki igazán ismeri őt.De a rövid szoknya, a túl sok pohár születésnapi koktél és a megvallott titkok egy olyan estéhez vezetnek, melyet egyikük sem tud feledni.A párnak most azzal a nehézséggel kell szembenéznie, hogy egy olyan lány, mint Shaw és egy olyan fiú, mint Rule hogy tudnak együtt maradni anélkül, hogy tönkretennék szerelmüket, vagy ami még rosszabb… egymást.




Szeretek újraolvasni néha egy-egy történetet, vagy azért, hogy még jobban megszeressem, esetleg amiatt, hogy rájöjjek néhány hibára, amit talán elsőre nem láttam.
Ebben az esetben az utóbbi történt, de azért élveztem a regény.

Igazán szeretem az olyan regényeket, ahol elkerüljük a "mostismertemmegjajdeszexi" huzavonát, és már egy, viszonylag kialakított kapcsolatot kapunk. 
Mint itt.

Hiszen Shaw már ismeri az Archer fiúkat, kislány kora óta fontos szerepet játszanak az életében, amikor is az ikertestvérek egyik fele a szárnyai alá veszi.
Csakhogy a lány nem a kedves, társaságközéppontja Remy-hez, hanem ahogy lenni szokott, annak ikertestvéréhez, Rule-hoz vonzódik.
De ezt évekig titkolja, mindenki elől, csakhogy aztán közbeszól egy becsípett születésnapi parti és minden eddig felállított védővonal összeomlik.
De vajon az életük is tökéletesen elindult a borzalmas vég felé?

Ilyet ritkán látok, de Shaw talpraesett női főszereplő. Mármint tényleg. Piszok kemény élete volt és van, a családja tojik a fejére, az Archer család volt az egyetlen, amelyik teljesen és kérdés nélkül befogadta a lányt.
Shaw pedig igyekszik összetartani a csapatot, amit egy néhány évvel ezelőtti tragédia alapjaiban megráz.

Miközben ott az Archer ikrek megmaradt tagja, aki forrófejű, önálló, és mindig a saját szabályai szerint játszik. Makacs, vad, és igazán szenvedélyes srác, akit egyáltalán nem érdekel például a divat. Ha éppen úgy tartja kedve, rózsaszín taréjban hordja a haját.
Több lány fordult meg alatta, mint azt képes lenne számon tartani, mégis minden vasárnap ott ül a villásreggelin két olyan szülővel, akik csak becsmérelni tudják. 
Persze, ezt is Shaw teszi lehetővé.

Amikor pedig cselekvésre kerül a sor, a srác valóban cselekszik is.
Imádtam azt a szenvedélyt, amit szinte tapintani lehetett kettőjük között. 
Egyszerre volt nyers vonzalom, és nagy becsben tartott szenvedély.
Kemény erő, és gyengéd lágyság.
Reménykedés a jóra, és vágyás valami sokkal vadabbra.

Hiába volt ott köztük a letagadhatatlan kémia, piszkosul tudott idegesíteni Rule-nak az a nyavajás tulajdonsága, hogy folyamatosan bizonytalankodott.
Én megértem, hogy az anyja csak belekötni tudott az évek alatt, én tényleg mindent megértek. 
De amikor valami határozottan jó...mi a francnak kell szenvedni, és kételkedni? Nem bízni abban, hogy amit adunk a másiknak, annak ő igenis örül? 

És ha már van komplexusos barát, miért is ne legyen pszichopata ex is?  Amit Gabe csinált, az egyszerűen nem volt több, mint nevetséges...aztán mégis több lett. Beteges. 
A srác nem nagyon fogja fel a "nem" szó jelentését, és az eltelt hónapokkal egyre jobban elfajul a helyzet is.
A mellékszereplőket is kifejezetten szerettem. A másik Archer fiút is kifejezetten szerettem, nagyon jó fej volt, pont úgy, mint Rule barátja Nash is. Na, az utóbbi történetére például nagyon kíváncsi vagyok.
Ayden se tűnik rossz karakternek így elsőre, bár azt hallottam, hogy a későbbiekben már nem ennyire szívélyes személyiség.

Nem volt ez annyira rossz regény, bár kissé laposnak tűnt a közepe felé, amikor Rule-ra rájött az ötperc. Vagy inkább hét, de ez lényegtelen.
Romantikus, gyorsan olvasható regény. Ugyan van benne egy kis családi dráma, de ettől függetlenül is emészthető.

Tökéletes kikapcsolódás a borús, szürke hétköznapokra.

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.