Benina: Megsebzett szabadság (Farkasok nemzetsége 1.)

" - Ne kezd ki a türelmemmel krizanta, mert még a végén megbánod.
- Mégis mit jelent ez a szó?
- Krizanta? - A kérdés úgy tűnt, meglepte a férfit. - Kedves kapcsolat, az arany szépsége és a virág között. A kedvesünket nevezzük így.
A lány dacosan felszegte az állát.
- Nem vagyok a kedvesed!
- De még lehetsz! Ezt sem árt, ha észben tartod."


Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2012

Oldalszám: 344
Fülszöveg:
Kr.u. 955.
Egy bajor lány:
Flaviát elragadják otthonából a portyázó magyarok. A lány rabszolgasorsra jut, és az ellenség táborának vezére, Daval dönt az életéről. Flavia minden alkalmat megragad a szökésre, ám a férfi nem ereszti.
Egy Farkas:
Daval a nemzetség élén állva testvéreivel együtt hűen harcol a hazáért. Szünet nélküli kalandozások, csaták teszik ki a mindennapjaikat. A bajor rabszolgalány jelenléte alapjaiban kavarja fel a Farkasok nemzetségének családi békéjét. Daval küzd megmagyarázhatatlan vonzódásával, miközben a világa darabokra hullik, a jövője feketeségbe burkolózik, míg végül az egyetlen, amit biztosnak hisz, hogy Flaviának mellette a helye.
Egy alku, mely megpecsételi mindenkettőjük sorsát.
Önmaguk számára is képtelen érzések kelnek életre, és nem tehetnek mást, mint engednek a sodrásának. Rabsága közben Flavia szembesül a valósággal: a magyarok talán nem is olyan barbár népség, mint gondolta.
Csakhogy a lányt, és szerelmének kibontakozását egy nap utoléri a múlt. Mi lehet az, ami még a barbár magyaroknál is jobban megijeszti Flaviát?
A Megsebzett szabadság Daval és Flavia szerelmének nem mindennapi története a magyarok kalandozásának idején.
A véredben lobog az ősi láng!





Benina könyveivel úgy vagyok, hogy szembe jött mar velem nem egyszer és más kortárs szerzők is meleg szívvel ajánlottak, mégse tudtam rávenni magam,, hogy elkezdjem. Aztán beraktam a saját kihívásomba, így végül elolvastam.
Igazan meglepett mert sokkal jobban tetszett mint vártam.

Főszerepben egy bajor lány, Falvia áll akinek a falvat elpusztítják a magyarok így ő és a szolgálója nem sokat tehet, a magyarokkal mennek mint rabszolgák.
Itt kezdődik el igazán a történet, hiszen Falvia-t Daval a Farkasok nemzettségének feje magának akarja, viszont a bajor lány elképzelései igazan mások...


Természetes, hogy szökni akar, hogy nem hódol be az első szóra, ezt igazán nagyra becsültem benne. Ahogy azt is, hogy Gara-t, a szolgálóját, pont úgy - vagy talán még jobban féltette, mint saját magát.
Hiába rabolták el, ragadták ki a megszokott környezetéből, még mindig igyekszik megtartani azt a nemesi viselkedés ami kitette az eddigi életét.
Egy idő után csak rádöbben, hogy a magyarok nem annyira barbár népek, mint ő azt gondolta.

Aztán ott van Daval is, a Farkasok nemzettségének feje, akinek viking ősei miatt, széles válla, szikrázó vihar szürke szempára, és határozott személyisége.
Az egész nemzetséget ő irányítja, a legtöbb felelősség is az ő vállát nyomja, főleg azután, hogy az apja megsebesült.

Itt van egy volt nemesi bajor lány, és egy erős, magyar harcos férfi.
Első látásra teljesen különbözőek...ám ott a csillagokban más módon írták meg a sorsukat. Egymás mellett.
Jó volt végre ilyen fajta romantikus kapcsolatot olvasni. Nem szerettek rögtön egymásba, sőt...az ismeretségük elején csak adok-kapok volt, Flavia éles nyelve és Daval határozott természete természetesen sorra szülte az igazán megmosolyogtató párbeszédeket.
Ez a páros bebizonyította, hogy nem kell rögtön a cukorszirup. Elég néhány vigyázó mozdulat, egy gondoskodó szó, vagy csupán a tény, hogy figyelnek rád...
Talán az apróságokban rejlik az igazi szerelem.

A mellékszereplők is kedvemre valók voltak. Mindannyiunkban volt valami olyan tulajdonság, amiért szimpatizáltam velük.
Az egyik kedvencem egyértelműen Vazul volt, az öreg a sebesülése ellenére is nyílt szívű volt, és igazán fontos volt számára a családja jóléte. Ráadásul Falviat is befogadta a történtek ellenére.
Vihart és Zent is szerettem. Mindketten Davalhoz tartoztak, és akármikor került a férfi vagy Falvia nehéz helyzetbe, biztosra lehetett venni, hogy megjelennek.

Benina mesterien bánik a szavakkal. Szinte ott voltam a bajorokkal, éreztem a félelmüket, a tartózkodásukat, a zavarukat, amiatt, hogy nem tudják mit higgyenek, hiszen pont úgy hallottak a magyarok gyengédségéről, mint ahogy a barbárságukról is.
Ott voltam a magyarokkal, jártam a jurtájukban, a szemem előtt láttam a díszes kaftánjukat, éles kardjaikat.
A szemem előtt zajlottak le a harcok,a fülem hallatára csattantak össze a szablyák, hogy aztán vér színezze be őket.
Érezhető volt, hogy az írónő nem a levegőbe beszélt, hanem komoly kutatómunka volt a regény megírása mögött.
Az ételek, a szokások, a gyógyítások...mind-mind erről árulkodik.
Ráadásul ott vannak az írónő által készített ajzok is, ami csak tovább emelte a regény színvonalát.

Akik szeretik a történelmi romantikus regényeket, azok mindkenképp adjanak egy esélyt a történetnek. De ha csak a honfoglalás korában élő magyarok szokásait, életvitelét szeretnénk tudni, szintén nem rossz olvasmány.
Ha egyik ok sem fog meg a felsoroltak közül, akkor olvasd el Falvia és Daval kapcsolata miatt, mert az valami elképesztően módon van kidolgozva, és minden romantikus szívet megdobogtatt.
Olvasd el, és tudd meg, hogy benned is ott lobog-e az ősi láng.

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.