Egy mérföldkő...és azon belül újabb lista :)

Sziasztok :)
Ismételten egy olyan posztot hozok,amit csak azok fognak elolvasni,akik:
A) nagyon unatkoznak
B) nagyon érdekli őket mit írok
C) kíváncsiak arra, mit rejthet a cím.
D) van idejük végigolvasni egy hosszabb bejegyzést

Ha a felsoroltak közül bármelyik is igaz rád, előre is jó böngészést kívánok, de mielőtt bárminek beleugranánk a közepébe egy gyors prológus: majdnem két éve volt egy időszakom, ami miatt elég sokat kellett feküdnöm, így unalmamban nem meghazudtolva önmagamat, olvastam, és elkezdtem listázni is az elolvasott könyveim. Vasárnap (03.15.) elértem a 100. könyvhöz, úgyhogy azt hiszem, ez megér egy külön misét. Valamint egy jó kis válogatást a top 10 könyvről :) Lesz a cím, a borító és minden könyv mellé 5-5 kedvcsináló idézet. (a tartalmat már keressétek ki ti)
Ne nézzétek a sorrendet, nincs nagyon lényege...mert ha még arra is figyelek, hogy mi miután jöjjön, gyanítom, hogy soha nem sikerül elkészítenem ezt a bejegyzést. Remélem mindenki talál kedvére való olvasmányt :)

~ Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek
- "Az a helyzet, hogy ha teljesen új életbe katapultálsz, vagy valaki máséhoz csapódsz olyan sebességgel, mintha az arcodat hozzányomnád az ablakához – nos, akkor óhatatlanul át kell gondolnod, ki is vagy valójában. Vagy hogy milyennek látnak mások."

- "Elég fárasztó olyasvalaki mellett lenni, aki ennyire depressziós. Lehet, hogy sajnálod azt a valakit, de alig tudod visszafogni magad, hogy azt ne mondd neki, szedje már össze magát."

- "Csak egy élete van. Igazából az a dolga, hogy olyan teljessé tegye, amennyire csak lehetséges."

- "… a ma éjszaka a legcsodálatosabb dolog, amit csak tehettél értem. Amit elmondtál most nekem, amit azért tettél, hogy elhozz ide… Tudni, hogy valahogy abból a seggfejből, aki az elején voltam, neked mégiscsak sikerült kimentened valami szeretni valót…. ez döbbenetes számomra."

- "Úgyhogy csak öleltem. A karomban Tartottam Will Traynort, volt pénzügyi csodagyereket, volt mélytengeri búvárt, sportembert, utazót, szeretőt. Szorosan átöleltem, és nem szóltam egy szót sem, de szavak nélkül elmondtam neki, hogy valaki szerette őt. Ó, de még mennyire szerette."

                                                                          ***

 ~ John Green: Csillagainkban a hiba-
"– Eljön az idő – mondtam – amikor mind halottak leszünk. Mind. Eljön az idő, amikor nem marad ember, aki emlékezzék, hogy léteztünk, vagy arra, hogy fajunk bármit is csinált. Senki sem marad, hogy emlékezzék Arisztotelészre vagy Kleopátrára, pláne rád. Elfelejtenek mindent, amit tettünk, építettünk, írtunk, kigondoltunk és felfedeztünk, és ennek itt – széles mozdulattal körbemutattam – nem lesz semmi értelme. Talán hamarosan eljön ez az idő, de az is lehet, hogy sok millió év telik el addig, de még ha túléljük is a Nap összeomlását, akkor sem élhetünk örökké. Volt idő, amely előtt az organizmusok nem ismerték a tudatot, és lesz idő, amikor nem ismerik. Ha az emberi a feledés elkerülhetetlensége aggaszt, annyit javasolhatok, ne törődj vele. Isten a megmondhatója, mindenki ezt teszi."

– "Ez a baj a fájdalommal – mondta Augustus, azután rám pillantott. – Megköveteli, hogy érezzék."

- "Olyan hullámvasúton ülök, barátom amely csak fölfelé megy."

- "Úgy szerettem bele,ahogy az ember elalszik.. Lassacskán,majd egyszer csak puff."

- "
Olyan gyönyörű. Nem lehet betelni a nézésével. Sose kell azon izgulni, hogy okosabb-e nálam, mert tudom, hogy az. Mulatságos, de sose kíméletlen. Szeretem... olyan szerencsés vagyok, hogy szerethetem."

                                                                      ***            
  
~ Zakály Viktória: Szívritmuszavar/Hanna örök (Nem tudtam választani a kettő közül, így 3-3 idézet jön mind a két regényből. :) )
- "Szeretni csak úgy lehet, ha teljesen feladod magad, ha elveszíted mindened, amit valaha is a sajátodnak hittél, amit magadról gondoltál, vagy gondoltak rólad mások. Ha feladsz mindent, amit elértél. Ha kész vagy mindent odadobni, de mégis ragaszkodni mindenhez, mindenáron, míg végre valóban önmagaddá válsz és először meglátod az igazi arcodat a másik szenében."

- "Nem a nőnek kell jobban szeretnie a férfit, se a férfinak a nőt. Mindenki magát szereti a legjobban, és a másikban is azt szereti, hogy az őt szereti és visszafelé, tehát a kör bezárul."

- "A vonatozás olyan, mint az élet. Egy utazás; felszállsz, s rajtad múlik, hogy érzed magad, amíg megérkezel. Bosszankodhatsz sok minden miatt, de ha élvezed a kilátást, és új ismeretséget kötsz, akkor később nem a cél fog számítani, hanem az út. Az igazán fontos dolgok mindig egy vonatúttal kezdődnek és fejeződnek be."

~ "Észrevetted már, hogy a legváratlanabb dolgok mindig akkor történnek, amikor úgy érzed, hogy az élet kiszámítható, és biztos vagy abban, mi vár rád holnap és azután?"

~ "Talán te is ismered ezt az érzést, amikor egy mosoly, egy ölelő kar vagy egy apró szó meggyógyít, és utána már nem tűnik borúsnak sem, ami addig megoldhatatlan volt."

~ "Néha csak hagynunk kéne, hogy elragadjon minket ez az érzés. És nem tenni mást, csak hallgatni a szívünk zúgását…"

                                                                   ***

~ Paola Zenner: Célvonal
 - "– Az a feladata, ugye, hogy boldog nyomorékot csináljon belőlem?
Azt hitted úgy fogadja majd, mintha pofon vágtad volna, de csak felnéz, és elneveti magát:
– Nem vagyok ilyen ügyes, nincs ekkora hatalmam! Minek nézel te engem, varázslónak? A boldogság kegyelmi állapot, senki más nem tehet boldoggá, csak te magad, nem gondolod?"

- "Emlékszel? Csak hallgattál, amikor az olasztanárnő azt kérdezte tőled, mi az a paradigma. Most már a saját példádon keresztül meg tudnád magyarázni neki: az a célod, hogy felépítsd a léted paradigmáját. És nem könnyű, amikor ebbe a paradigmába be kell illeszteni a fájdalmat. Persze ott vannak a gyógyszerek, de a tested olyan, mint egy ellenfél, aki azonnal kitanulja a stratégiádat: pillanatok alatt alkalmazkodik, és meglepetésszerű ellentámadást indít, mert az energiád kell neki, és egy percre sem hagy békén."

- "Nem tudom, mit mondjak , nem tudom, mit tegyek, érzem ezt a meleget sugárzó, tarka testet magamon, magam körül, és most először érzem át, hogy a „szeretlek” nem puszta szó, itt van, tapintható, mint ezek a kezek ás hajak, lélegzetek és erős szívdobbanások, az enyém és övék, és ha ki tudnánk hangosítani, biztos vagyok benne, hogy mind egyetlen dobbanássá olvadna össze, egyetlen hatalmas akkorddá."

- "Azt se tudta, ki az a Montaigne, de az a mondat mintha egyenesen neki szólt volna: 'Mindenki máshoz és a jövőhöz menekül, minthogy önmagához senki sem érkezett el.'"

- "Mindent el tudunk mondani. De ha nem találjuk a megfelelő szavakat, elég egy gesztus, egy emberi érintés."

                                                                   ***

~ Justina Chen Headley: Iránytű önmagamhoz
 - "… fogalma sincs, milyen gyilkosok tudnak lenni a csendben gyűlölködő szavak. Hogy az ilyen szavak úgy ketyegnek az ember fejében, mint a bomba, és órákkal később robbannak fel a lelkében, mindent szétroncsolva."

- "Talán az élet is olyan, mint a térképolvasás. Csak gyakorlat kell hozzá. Meg egy kulcs, hogy tudd, hová akarsz menni. És egy jel, hogy hol állsz."

- "A külső szépség nem ugyanaz, mint a belső szépség, ugyanúgy ahogy jolie laide sem jelenti azt, hogy csúnyácska, és a Mágneses Észak sem a Valódi Észak."

- "Mindenkinek adódik egy olyan pillanat az életében, amikor választás előtt áll. Amikor tudja, hogy lesz Előtte és Utána, és az a bizonyos pillanat a vízválasztó."

- "A tökéletlenségeinkkel együtt vagyunk érdekesek, emlékezetesek, és igenis, gyönyörűek."

                                                                    ***

Szilvási Lajos: Egymás szemében

- "Mondd szeplős, ha egyszer nekünk is lesz gyerekünk, hogyan fogjuk nevelni? Ugye a mi gyerekünk nem lesz olyan magányos, mint mi voltunk, amíg te nem voltál nekem, és én nem voltam neked?"

 - "Bizalom! A felnőttek nem alkalmasak. Visszaélnek. Megfelelő pillanatban visszaolvassák az ember fejére. Például amikor az érdekük diktálj"

- "Eddig sohasem éreztem, amit most érzek. Eddig sohasem féltem, hogy mi lesz, ha mégsem kellek. Most félek! Most akarom, hogy kelljek."

- "Tudd meg: ha nem vagy is itt, én mégis veled alszom. Mert szeretlek, cáfolhatatlanul és visszafordíthatatlanul."

- "Dermesző belegondolni, hogy mi lett volna velem, ha sohasem ismerem meg Attilát! Sohasem tudtam volna meg, hogy van szerelem. Nem romantikus kitalálás, hanem varázslatos, igazi valóság. Ebben a mi életünkben, ahol az a sikk, hogy röhögni kell az érzelmes hülyeségeken és azokon is, akik megjátsszák magukat."

                                                                       ***

~ K.A.Tucker: Tíz apró lélegzet
- " Csak lélegezz! – mondta mindig anyu. – Tíz apró lélegzet… Ragadd meg őket! Érezd őket! Szeresd őket! (..) Mégis mi a francra jó tíz apró lélegzet? Miért nem egyetlenegy mély? Miért tíz? Miért nem három vagy öt, vagy húsz? Én csak ordítoztam, ő meg csak olyan lágyan mosolygott, mint mindig. Akkor még nem értettem.
Most már értem."

- "A lányok nagy hülyeségeket képesek művelni, amikor elvakítja őket a szerelem."

 - "– Korodbeliekkel kellene inkább töltened az idődet, Livie. Mondjuk fiúkkal.
Dacosan megfeszíti az állkapcsát.
– Ha már nem lesznek idióták, akkor az is lesz. De addig is az öt évesekbe több értelem szorult."


- "…mindenkinek van valamije, ami elől menekül."

- "A múltunk nem határozza meg, kik is vagyunk. Én én vagyok, te pedig te vagy, és pontosan ez az, aminek lennünk kell"

                                                                     ***


~ Delphine de Vigan: No és én
- "A dolgok, mindig bonyolultabbak, mint amilyennek látszanak. A dolgok azok, amik, és sok olyan van, ami ellen semmit sem tehetünk. Alighanem olyasmi ez, amit el kell fogadni, hogy felnőtté váljunk."

- "Eszembe jut a szabadság, egyenlőség, testvériség, meg az összes többi maszlag, amit az iskolában tanulunk, és ami nem létezik. Nem lenne szabad elhitetni az emberekkel, hogy egyenlők lehetnek itt, vagy másutt."

- "Néha az érzelmek olyanok, mint egy gőzmozdony. Ha már egyszer elindult, nem lehet visszafogni, nincs elég erős fék, hogy visszafojtsuk azt, ami a torkunkon kikívánkozik."

- "…próbálok mosolyogni, hogy természetesnek tűnjek, de nincs annál nehezebb, mint természetesnek látszani, amikor az ember szántszándékkal akar az lenni…"

- "Az ember képes szuperszonikus repülőgépeket és rakétákat küldeni a világűrbe, egyetlen hajszál vagy a bőr egy parányi részecskéje alapján képes azonosítani egy bűnözőt, olyan paradicsomot termeszteni, ami három hétig eláll a hűtőben, anélkül, hogy a héja megráncosodna, mikrochipen információk milliárdjait tárolni. Az ember képes hagyni, hogy emberek haljanak meg az utcán."

                                                                  ***

~ Hozleiter Fanny Mosolyka : Te döntesz
- "Ne azon dühöngj, hogy mid nincs, hanem azt vedd észre amid van."

- "Kevés dolgot tudok pillanatok alatt megváltoztatni, de egyet bármikor: a hozzáállásomat. Állandóan a kezemben van a lehetőség, hogy döntsek. Feladom vagy megcsinálom. Sírok vagy nevetek. Depressziós leszek vagy megoldást találok. Pánikba esem, vagy a lehetőségeimre koncentrálok."

- "A megszokás, a természetesség az, ami megmérgezi a hétköznapokat. Ha természetes valakinek, hogy könnyedén felszáll a buszra, vagy feljut lift nélkül az emeletre, már nem is értékeli. Hisz minden nap átéli."

- "Felesleges azon idegeskedni, ami már nem rajtunk múlik."

- "Ne gondolkozz túl sokat, menj és cselekedj! Használd ki az életet!
És sose feledd: te döntesz!"

                                                               ***

~ Richard Paul Evans: Hol lehet Noel?
- "Az elején kezdd, s a végén fejezd be!
Ennél jobb tanács nem jut eszembe."

- "– Sosem gondoltam volna, hogy ilyen nehéz életed volt.
– Miért?
– Mert olyan…
– Normális vagyok – fejezte be helyettem a mondatot.
– Azt akartam mondani, hogy kedves.
– Csak túl sok heggel büszkélkedem ahhoz, hogy mások sebein gúnyolódjam."

- "A dolgok, amelyek a legnagyobb gyötrelmet okozzák az életünkben, általában azért történnek, mert valami kisebb fájdalom elől menekülünk."

- "Legyél kedves mindenkihez – sosem tudhatod, miféle keresztet kell viselniük, és milyen édesen cseng fülükben egy kedves szó."

- "Amikor kisfiú voltam, anyám mindig azt mondta nekem, hogy minden ember okkal tűnik fel az életünkben."

Mint a poszt elején említettem, ez egy olyan rangsor, ahol csak próbáltam viszonylag sorba rendezni, de én is érzem, hogy ez nem nagyon jött össze, szóval nézzétek el nekem :)
Ennek ellenére reménykedem benne, hogy az én apró kis 10-s listámban Számotokra is van/lesz olyan, ami maradandó élménnyé válik az elolvasása után :)
Ha pedig esetleg valaki nagyon ráér, akkor íme a teljes listám, lehet szemezgetni:

KÖNYVLISTA
(KELT: 2013. jún. 10.)
1- Suzanne Selfors: Mentsük meg Júliát!
2- Cynthia Hand: Angyalsors
3 - Cynthia Hand: Angyalfény
4-Alex Flin: Csók, pont jókor
5-Paulo Coelho: Az alkimista
6-Jeanette Winterson: Gubancrom
7-Bree Despain: Fehér farkas
8-Meg Rossof: Majd újra lesz nyár…
9-Vicki Myron & Bret Witter: DEWEY a könyvtár macskája
10-Szent-iván éji álom (PonyClub)
11-Gill Lewis: Égi vándor
12-Zakály Viktória: Szívritmuszavar
13-Stacey O’Brien: Wesley, kedvesem
14-Sarah Dessen: Altatódal
15-Richard Paul Evans: Hol lehet Noel?
16-James Patterson: Maximum Ride 1
17- Lisa Genova: Megmaradt Alice-nek
18 – Lukátsi Vilma: A piros szíves ház
19 ~ William Shakspear: Vihar
20 - Jennifer Armentrout: Obszidián
21 – Jamie McGuire: Gyönyörű sorscsapás
22 – Tera Lynn Childs: Hableányok kíméljenek
23 – Lauren Kate: Kitaszítva
24 – James Patterson: Maximum Ride 2
25 – Lauren Oliver: Delirium
26 – Simone Elkeles: A vonzás szabályai
27 – Paola Zenner: Célvonal
28 – Aprilynne Pike: Szárnyak
29 – Gayle Forman: Hová tűntél?
30- Polly Shulman: Rajongás
31 – Justina Chen Headley: Iránytű önmagamhoz
32 – Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek
33 – Aprilynne Pike: Varázsigék
34 – Becca Fitzpatrick: Csitt, csitt
35 – Becca Fitzpatrick : Crescendo
36 – Becca Fitzpatrick: Silence
37 – Jennifer E. Smith: Vajon létezik szerelem első látásra?
38 – Charles Dickens: Karácsonyi ének
39 – Kate McCaferey: Behálózva
40 – Meg Cabot: Elhagyatva
41 - Jennifer Armentrout: Ónix
42 – Hozleiter Fanny Mosolyka : Te döntesz
43 - Jamie McGuire: Veszedelmes sorscsapás
44 – Simone Elkeles: Láncreakció
45 – Jennifer E. Smith: Milyen is a boldogság?
46 – Rebeca Donovan: Elakadó lélegzet
47 - Cynthia Hand: Angyalvágy
48 – Carolyn Jourdan: Ha helyén van a szíved
49 – Meg Cabot: Alvilág
50 – Julie James: A hamis partner
51 – Karinthy Frigyes: Tanár úr, kérem
52 – Móricz Zsigmond: Árvácska
53 – Delphine de Vigan: No és én
54 – Marie Lu: Legenda
55 – Lois Lowry: Nyáron történt
56 – Shannon Messenger: Vihar szeli ketté
57 – Susan Wilson: A táncoló kutya
57 – Simone Elkeles: Tökéletes kémia
58 – Cassandra Clare: Csontváros
59 – Jus Accardo: Érintés
60 – Kiara Cass: A párválasztó
61 – Zakály Viktória – Hanna örök
62 – John Green: Csillagainkban a hiba
63 – Jojo Moyes: Akit elhagytál
64 – Marie Lu: Született tehetség
65 – Leiner Laura: Szent Johanna gimi, Ketten
66 – Emily Collin: Az emléktolvaj
67 - Becca Fitzpatrick: Finale ~ Végjáték
68 - Sophie Kinsella: Mézeshetek
69 - Jay Crownover: Rule
70 - Samantha Young: Dublin Street
71 - Tamara Webber: Easy-Egyszeregy
72 - Katy Evans: Real
73 - Susan Elizabeth Phillips: Álomlista
74 - Aprilynne Pike: Illúziók
75 - Leiner Laura: A Szent Johanna gimi, Kezdet
76 - Leiner Laura: A Szent Johanna gimi, Együtt
77 - Leiner Laura: A Szent Johanna gimi, Barátok
78. - Leiner Laura: A Szent Johanna gimi, Remény
79. - Leiner Laura: A Szent Johanna gimi, Útvesztő
80. Leiner Laura: A Szent Johanna gimi, Örökké
81. - Szilvási Lajos: Egymás szemében
82. - Jessica Park: Szeretni bolondulásig
83. - J.A. Rermerski: A soha határa
84. - Monica Murphy: Heti csaj
85. - Monica Murphy: Második esély pasi
86. - Berényi Szilvia: Állj mellém!
87. - Swati Avasthi: Ököl/Jog
88. - Gayle Forman: Csak egy nap
89. - Jessica Sorensen: Callie & Kayden és a véletlen
90. - Carina Bartsch: Cseresznyepiros nyár
91. - Stephanie Perkins: Anna és a francia csók
92. - Rachel Van Dyken: Egyetlen
93. - Sheila Hocken: Emma meg én
94. - Sherry Gammon: Szerethetetlen
95. - Tavi Kata: Nyitótánc
96. - Lakatos Levente: Legyél sikeres fiatal!
97. - K.A.Tucker: Tíz apró lélegzet
98. - Juliette Fay: Karjaidban
99. - Szabó Magda: Tündér Lala
100. - Rainbow Rowell: Eleanor és Park
És most már tényleg befogom...köszönöm a kitartást azoknak, akik rászánták az időt, és végig olvasták a nem éppen rövid bejegyzésem.
További sok jó könyvélményt kívánok nektek is, kedves Olvasóim :)





Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.