Így neveld a sárkányodat (film)

 Angol cím:
How to Train Your Dragon
Műfaj:
animációs, vígjáték
Hossz:
92 perc
Kiadás éve:
2010
IMDB:
9.3/10

A Cressida Cowell sikerkönyve alapján készült film a melák viking harcosok és vad sárkányok világába röppenti nézőit. A történet középpontjában egy viking tinédzser áll, aki Berk szigetén él, ahol a sárkányokkal való küzdelem a mindennapi élet része. Elérkezik a beavatás ideje, amikor hősünk bizonyíthatja rátermettségét törzsének és apjának. Ám amikor találkozik egy sebesült sárkánnyal, és végül összebarátkozik vele, a kis "sárkányölő" világa a feje tetejére áll.
Édes, aranyos, szívmelengető...amikor elkezdtem nézni a filmet, ezek voltak az első jelzők, amik eszembe jutottak. Talán azért is, mert valóban ezek jellemzik leginkább.
Ugye a story alapkoncepciója az, hogy szegény fiatal harcosunk - aki egyébként a Hablaty nevet kapta - minden, de vikingnek nem igazán nevezhető, a sárkányölőtől pedig olyan messze áll, mint Makó Jeruzsálemtől. De tényleg: parittyát nem tud forgatni, a kardot nem bírja el, és a testalkata se éppen vikinges. Na már most, a mi kis Hablatyunk megunja, hogy nem kezelik egyenrangúként, és egy hirtelen döntés következtében, "levadássza" az egyik leghíresebb sárkányfajtát.
És akkor itt kezdődnek a bonyodalmak, ugyan is ahelyett, hogy megölné, ahogy tervezte, inkább megmenti és szép lassan össze is barátkozik vele. Nagyon sokat mosolyogtam ezeken a jeleneteken, Fogatlan olyan érzést keltett mintha nem is sárkány, hanem egy nagyra nőtt kölyökkutya lenne. Imádtam <3
Hál' égnek, Hablaty se volt éppen idegesítő az esetlensége ellenére a film végére egész határozott lett. És ha már a végekről esett szó: MI EZ??? MÉGIS MI VOLT EZ?? (oké, valószínűleg gőzötök sincs miről beszélek, de lessétek meg a filmet, gyanítom hasonló gondolataitok lesznek nektek is ^^)
Összességében igazi aranyos, hétvégére való családi film. Igen bizony, jó kis családi mozit lehet összehozni belőle, szerintem a nagyobb óvódástól kezdve, a tinédzseren keresztül, a felnőttekig mindenki talál benne olyan elemet/gondolatot ami a képernyő elé ülteti arra másfél órácskára. Jó mozizást mindenkinek.
A film előzetese:


Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.