Stephanie Perkins: Anna és a francia csók (Anna és a francia csók 1.)

Kiadó: Könyvmolyképző
K
iadás éve: 2012
Oldalszám: 384
Fülszöveg:
"Anna nagy várakozással tekint végzős évének kezdete elé atlantai középiskolájában, ahol van egy remek munkája, egy hűséges legjobb barátnője, és egy alakulófélben levő, ígéretesnek tűnő kapcsolata. Így aztán eléggé elkeseredik amiatt, hogy Párizsba kell költöznie egy bentlakásos iskolába – egészen addig, amíg ott nem találkozik Étienne St. Clairrel, aki okos, sármos, gyönyörű, szóval tökéletes… lenne, ha nem volna foglalt. De a Fények Városában a vágyak valahogy mindig utat törnek maguknak. Vajon a szerelmes majdnem-ek éve a hőn óhajtott francia csókkal ér véget? Stephanie Perkins a romantikus feszültséget mindvégig sistergőn, a vonzalmat pedig magas hőfokon tartja debütáló regényében, amely garantáltan megbizserget minket a fejünk búbjától a lábujjainkig és megolvasztja a szívünket."

Hm...Az Anna és a francia csók az a könyv, amire nekem már régen szükségem volt. A) indok: mert ott csücsül és vár olvasásra a folytatása, B) indok: mert pont olyan könyv, ami nekem így szünetre kellett. Nem, valóban nincsenek benne eget rengető, világot megváltoztató gondolatok, és nem is ebben van a varázsa. Sokkal inkább a humorában, a könnyedségében, a romantikájában, PÁRIZSban, amiket én mind-mind annyira de annyira szeretek.
Tehát igen, senki ne várjon a könyvtől majd egy gondolati/érzelmi mélyrepülést, mert azt nem fog kapni. Helyette viszont kap egy kis kikapcsolódást, szórakozást, és egy utazást is a fények városába.
Bakancslistás álmom egyszer eljutni Párizsba, aki kicsit is ismer, az tudja. Nem tudom, mikor alakult ki a

rajongásom Franciaország és a francia kultúra iránt, de itt van, úgyhogy én mindent imádok, aminek egy kicsit is köze van hozzá. Az
Eiffel-tornyot, a macaron-t, a francia képeket, élménybeszámolókat, zenéket. Szóval tényleg mindenevő vagyok, és számomra talán ezért lett akkora kedvenc a könyv. Mert igen, valóban sok másik könyv van, ami megemlíti Párizst, esetleg ott játszódik, de ez valahogy más volt. Egyrészt, mivel Anna szemszögéből olvashattuk, már közelebb tudjuk magunkhoz érezni, ám...ez a könyv teljesen oda repített, mindent láttam magam előtt ahol a lány járt, annyira szépen és részletesen lett leírva minden. Gyanítom, hogy az írónő járt a városban, vagy legalább is mélyreható kutatómunkát végzett, mielőtt nekiállt megírni a regényt, mert annyira valóságosnak hatottak a leírások. Olyan érzésem volt, mintha megelevenedtek volna előttem a betűk, képékké váltak volna, megmutatva egy csodálatos helyet.
Szóval már csak azért is hatalmas kedvenc. Ám ami plusz pont, a karakterek, elsősorban Anna. Bevallom féltem attól, hogy olyan lesz, mint az összes többi lovestory hősnője: hisztis, nyavalygó bőgőmasina. Viszont nem így történt. Talpraesett volt, igyekezett, nem riadt vissza az akadályoktól inkább igyekezett megoldani azokat.
Anna

A másik karakter akiben pozitívan csalódtam, a főhős volt, Étienne St. Clair. A könyökömön jönnek már ki a mindenben tökéletes macsó rossz fiúk. Na, hát ő nem ilyen volt. Persze, az megszokott helyességet/sármot ő is birtokolta. Ám a legnagyobb különbség: neki már van barátnője.
Étienne St. Clair
Úgyhogy ezzel el is kezdődnek a problémák, mert hiába érzik egymás iránt a vonzalmat, Anna tiszteletben tartja, hogy soha nem lehet St. Clair számára a nagy Ő, hiszen foglalt, bár néha az őrületbe tudott kergetni, ez a "nemközeledekhozzámertnems
zabadpedigannyiraszeretnék" viselkedése, de végül is meg lehet érteni. Ha valaki meg akarja érteni.
A többi szereplő is jó volt és örültem, hogy nem sűrít mellé az írónő még egy rakat másik mellékszereplőt, és csak annyian vannak, amennyi pont kell. Voltak mindenféle karakterek a féltékennyé tevéshez szükséges osztálytárstól, a csendes figyelőkön keresztül az ostoba barbie-babákig. Ám ők is éltek, és pont úgy tanultak, hibáztak, segítettek egymásnak és egymáson mint ahogy az életben is teszik az emberek.
  Összess
égében azt kell mondjam, hogy nem egyszer olvasós könyv lett, az biztos, sokszor szeretnék még "visszatérni" Párizsba, Annához, Étienne-hez, Merhez, Rasmihoz, Josh-hoz a többiekhez és minden mosolygós boldog érzéshez amit adott számomra ez a könyv. Ha te is vágysz egy utazásra, ami teljesen feltölt és kikapcsol vedd kezedbe a könyvet és csak élvezd azt a varázst, amit adni tud neked.

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.