Jessica Sorensen: Callie&Kayden és a véletlen (Véletlen 1.)


Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 322

Fülszöveg:
"Kayden megtanulta, hogy egyetlen esélye a túlélésre az, ha némán tűri a szenvedést. Ha szerencséje volt, meg tudta húzni magát, és tette a dolgát, kibírta egyik napot a másik után. Ám egy este úgy tűnt, végül mégis oda a szerencséje – és az élete… míg fel nem bukkant egy Callie nevű lány, éppen időben, hogy őrangyalként megmentse.
Callie nem hisz a szerencsében. A tizenkettedik születésnapján történt szörnyűség óta nem. Miután túlélte a borzalmat, Callie eltemette magában az érzelmeit, és megfogadta, hogy soha senkinek nem árulja el, mi történt. Most, hat évvel később, még mindig küszködik ezzel a fájdalmas titokkal, ami kis híján felemészti.
Amikor a sors úgy hozza, hogy Kayden és Callie ugyanarra az egyetemre kezdenek járni, a fiú elszánja magát: megismerkedik a gyönyörű lánnyal, aki megváltoztatta a végzetét. A csöndes és visszahúzódó Callie még mindig fél bárkit is beengedni a világába. Kayden azonban biztos benne, hogy Callie okkal tért vissza az életébe. És minél inkább igyekszik a lány életének részévé válni, annál inkább rádöbben, hogy ezúttal Callie szorul megmentésre…"




Mostanában elég sok olyan könyv akad a kezembe, ami olyan hatással van rám, mint egy hullámvasút. Egyszer nevetek a vicceken, a csipkelődéseken, aztán elszorul a torkom és le kell tegyem a könyvet, hogy ne sírjam el magam. Na a Callie & Kayden is ebbe a csoportba tartozik.
Pedig a borító és a cím alapján is valami rózsaszín love-storyt vártam, ám nem azt kaptam. Nagyon nem.


Mindkét főszereplőnk rejteget sötét titkokat, amiről senkinek soha nem beszélnek.
Callie

A lány egyik napról a másikra furcsán kezd viselkedni, bő ruhák, erős smink, és rövid fiús haj mögé rejti magát.
A srác tele van hegekkel, ám ezekről nem csak a kőkemény sport tehet.
Maga a véletlen sodorja őket egymáshoz, aminek a végén vagy valami fantasztikus vagy valami totális katasztrófa lesz.
Kayden



Bevallom, hogy akinek van egy minimális sütnivalója, az hamar kitalálja, hogy mi az a "nagy, sötét titok" a középpontban lévő karakterek múltjában, ám számomra ez semmit nem vont le a könyv értékéből.


Mivel E/1 sz. van írva, ráadásul mindkettőjük szemszögéből, így az életükbe, a gondolataikba, és az érzéseikbe is bepillantást kaphatunk. A lelkisebb, múltidézős részek nagyon szépen voltak megírva, igazán együtt tudtam érezni mindkettőjükkel. Noha hál' Istennek nekem nem volt részem abban, amit a karakterek átéltek, viszont a közeli baráti körömben volt rá példa, szóval azt hiszem engem ezért is érintett kifejezetten mélyen.


Egy kicsit a karakterekről és a köztünk lévő kapcsolatokról: nem csak Callie és Kayden szálát dolgozta ki szépen az írónő, hanem a két főszereplő mellé tett őrangyalokat, a barátaikat is. Seth a meleg srác a lány mellé szegődik az egyetemen, rögtön közös hangra is kerülnek, megosztják egymással titkaikat és félelmeiket egyaránt, aztán pedig egy listát kezdenek írni, minden napra egy-egy céllal, aminek köszönhetően Callie szép lassan előbújik a csigaházából.

Kayden is kap maga mellé egy segítőt, a legjobb barátját, Luke-ot, az egyetlent a fiú ismeretségi/baráti köréből, aki tudja milyen sötét és nehéz dolgot rejteget is.

Callie és Kayden közt is szépen ki van dolgozva a szerelmi szál. A múltból adódóan nem történik meg a mostanában olyan gyakori elsőlátásszerelem, hiszen félnek egymástól, maguktól, és attól amit egymás mellett átélhetnek. Ám mint tudjuk, akiknek együtt kell lenni, azok együtt is lesznek, és ez az ő esetükben se fog másképp történni, megnyugtatok mindenkit.


Ha össze kellene foglalnom röviden ezt a könyvet, azt mondanám, hogy gyönyörű, szívbemarkoló, fájdalmas, felemelő, mosolyt és könnyet fakasztó. Minden egyes betűjét, szavát, lélegzetvételét és gondolatát imádtam. Nagyon ajánlom És ez nem véletlen.

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.